TANDIMPLANTAT

Tänder slits med tiden, ibland så mycket att de går förlorade. De vanligaste orsakerna till tandförluster är tandlossningssjukdomar, karies och frakturer. Det går att ersätta nästan alla förlorade tänder med tandimplantat.  Implantat är ett fantastiskt bra sätt att få en ny tand eller tandrad! En fördel med tandkronor fästa på implantat är att man inte behöver röra granntänderna. Om man ersätter en saknad tand med en ”brygga” måste granntänderna på ömse sidor om tandluckan slipas ner och förses med kronor.

Hos Amhult Tandläkarna finns det specialistkompetens inom implantatkirurgi. Dr. Jan Gottlow är en av världens främsta inom implantatforskning och implantatkirurgi. Hos oss slipper du remitteras vidare då kirurgin utförs på kliniken, detta ger ett tryggt och säkert handhavande från operation till färdig behandling.

Ett tandimplantat är gjort av titan, vilket är mycket vävnadsvänligt och stöts ej bort av kroppen. Implantatet växer fast i käkbenet och går sedan att fästa en krona på. Implantaten är även behandlade på ytan för en snabbare och bättre inläkning. Nu behöver man inte längre vänta så länge innan man belastar titanskruvarna. Tidigare pratade man om en läkningstid på 3-6 månader, nu har den tiden halverats eller till och med blivit ännu kortare.

Nedan kan du läsa mer utförligt om hur en implantatbehandling går till från början till slut.